Publicerad 3 kommentarer

BrickbandsArmband – största designnyheten sedan brickbandet!

pressmeddelande 1 juli 2020

Detta sagt med ett skratt, men också med stolthet! BrickbandMuseum på Öland har, i samarbete med den anknutna BrickbandsFabrik och HCA Smide i Billinge Skåne, utvecklat en snygg Ö-format ring att hänga brickbanden i – så snygg att den kan användas som armband ! En öländsk symbol.

2020 är Brickbandens År, så det händer mycket på brickbandsfronten:
BrickbandMuseum – Museum of Textile Tray Hangers med sin unika samling av över 100 brickband (tidsepok 1920-1980) kom till Öland i en husvagn våren 2019. När det blev höst etablerades museet i en året-om-lokal på södra Öland. Hösten 2020 hittar museet hem i Resmo 20 min. från Ölandsbron. Ny webbsida lanseras: www.brickband.museum
BrickbandsFabrik etablerades våren 2020 och brickband har gått från att vara en retro-pryl i i ett tant-kök till en cool inredningsdetalj som passar både moderna, pastellfärgade villor och de ungas compact living – det går ju att hänga upp mycket mer än brickor i BIGband: filtar, datorer, sittdynor, långa stearinljus, gitarrer, trumpeter..
BrickbandsFabrik syr dessutom andra praktiska inredningsdetaljer – allt av återvunnet material !

Att Ölands-brickbanden nu får ett extra lyft med unika, handsmidda dubbelfunktionella Ö-ringar,
är en stor glädje som vi hoppas många vill dela med oss !

Brickband har senast uppmärksammats i prisbelönta tidningen HEMSLÖJD.
Nysydda brickband säljs i slottsbutiken, Hovdala Slott, Skåne.
Kolla webbutiken brickbandsfabrik.brickbandmuseum.se

Brickbandsvetare, BrickbandsFabriksdirektör Malene Langborg, tel 0723300465
fabrik@brickbandmuseum.se   .   www.Brickband.Museum

Köp BrickbandsArmbanden /Ö-ringarna i i webbutiken:

3 reaktioner på “BrickbandsArmband – största designnyheten sedan brickbandet!

1. Tummen upp