Publicerad den Lämna en kommentar

Doften av kaffe och omsorg

Idag var jag förbi ett av kommunens äldreboenden. Något jag inte varit förut. När jag osäkert gick in – kanske via fel dörr – togs jag ändå emot av vänlig personal som visade mig rätt kontor. Mitt ärende var att lämna in lite mjuka paket till äldreboendets jullotteri. Jag läste i förrgår på en anslagstavla på Facebook, att detta var en önskan.
Hur mycket har vi inte hört om de gamla på äldreboenden som har lidit så mycket i covid-tider? – kanske mest pgra isoleringen. Personalen har kämpat hårt också. Man blir frustrerat, man vill hjälpa, man vill göra något!! Därför tittade jag på BrickbandsFabriks lager av sydda saker som skulle kunna passa dom gamla. Det fanns både Hållbara Hattar, kaffefilterhållare och såklart brickband. Praktiskt är det väl att ha en bok/tidning eller filt i ett brickband över sängen på rummet på äldreboendet 🙂
I stunden jag kom in, märkte jag dendär doften av kaffe och omsorg som bara finns på välskötta, ordentliga äldreboenden. Jag har spelat mycket musik på många hem i både Danmark och Sverige, så jag vet vad jag pratar om.
Tjejen på kontoret hade röd klänning på sig, och hade tid med en liten pratstund. Vi pratade allvar och skrattade också. Vi pratade även kulturarv, och brickband blev en del av vår snack. Den snälla rödklädda lovade, att när saker och ting blir lite mer normala 2021 (kanske bara ‘det nya normala’) ska jag även komma och spela brickbandshits o berätta brickbandens historia för de gamla. I’d love to <3
Jag hade fylld en stor Ikea-kasse och kommentaren om, att det var fina grejer, värmde mitt hjärta!
Ja, jag älskar doften av kaffe och omsorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *